tisdag 18 mars 2008

Olika programmerings språk i Open Source projekt

Föreställ er om man nu arbetar i ett open source projekt och alla har inte samma programmerings språk bas ex C# utan programmerar i ex VB.NET? Kommer detta bli ett problem då?
Med ett konverterings program skulle man inte behöva känna sig tvingad till att lära sig VB.NET bara för att en applikation är skriven just i VB.NET eller om fallet skulle vara C#.

Detta är inget hinder att vissa programmerar i vb.net och andra i c# då det faktiskt finns verktyg till att omvandla c# kod till vb.net kod och vise versa. Det finns en hel drös av dessa program och många av dem kostar men det finns gratis varianter som fungerar minst lika bra.

Ett av dessa är #developer som finns att hämta hem gratis och är ett open source projekt. Detta verktyg är ett helt komplett verktyg att utveckla med än bara konverteringen. Jag har testat det och det fungerar utmärkt att konvertera hela code behind sidor till C# och vise versa. Aspx sidorna är inget man normalt konverterar mellan då man arbetar med all kod i code behind och övriga klasser. Något annat fint med programmet är att det är anpassat för att arbeta med projekt. Något man kan behöva då är att subversionera sina filer och då finns det exempelvis stöd för tortioseSVN.

Detta löser effektivt problem med att man programmerar i olika språk och sedan skall antingen ha källkoden i C# eller VB.NET
Det finns även online versionen som inte fungerar lika bra att konvertera om hela dokument men mindre kod snuttar. Devloperfusion har en att testa.

1 kommentar:

Anonym sa...

Måste jag testa någon gång. Visste jag inte att det fanns :)